Ekonomia

Provimet e Maturës Shtetërore, Ministria e Arsimit publikon udhëzimin e ri

matura-shtetroreMinistria e Arsimit dhe Sportit ka publikuar një udhëzim për Maturën Shtetërore 2015 dhe pranimin në shkollat e larta publike për shkollat jo profesionale.

KLIKO – UDHEZIMI I MAS PER PROVIMET E MATURES
Sipas udhëzimit lëndët e provimeve të detyruara për të gjithë maturantët do të jenë: Gjuha dhe Letërsia Shqipe, Matematika dhe Gjuha e Huaj.
Lista e gjuhëve të huaja, që do të jepen si provim i detyruar D3, është: anglisht, italisht, frëngjisht dhe gjermanisht.
Gjuha e huaj qe do të jepet provim, do të pasqyrohet në Formularin A1. / A1Z. Kandidatët e vitit të kaluar, që rezultuan mbetës në D3, janë të detyruar ta ri japin këtë provim. Kandidatët e tjerë, që aplikojne rne AlZ, nuk do ta rijapin provimin e detyruar D3.
Maturantët kanë të drejtë të zgjedhë 2 lëndë nga lista e lëndëve me zgjedhje pavarësisht nëse i ka zhvilluar ose jo ato.

loading...

Artikuj te ngjashem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close