Kosova - Rajoni

OEK mbështet ndryshimin e pronësisë së Trepçës

treOda Ekonomike e Kosovës fuqimisht mbështet procesin e ndryshimit të pronësisë së kompleksit “Trepça”, duke konsideruar si “një hap të ri të zhvillimit të këtij kompleksi, i cili në vete posedon rëndësi të dimensioneve të shumta, si në aspektin ekonomik, strategjik, politik, social dhe mbi të gjitha ndëretnik”. “Një statut i ri i kompleksit ‘Trepça’ duhet të krijojë kreativitet për zhvillim ekonomik dhe jo peng i hipotekave të paargumentuara, të cilat për fat të keq mund të jenë pengesë e zhvillimit dhe avancimit inovativ”, thuhet në komunikatë

Qeveria e Kosovës të mërkurën ka miratuar projekt-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Ndërmarrjet Publike, nëpërmjet të të cilit mundësohet që gjiganti metalurgjik “Trepça” të kalojë nga menaxhimi i Agjencisë Kosovare të Privatizimit në kompetencë të qeverisë së Kosovës.

loading...

Artikuj te ngjashem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close