Ekonomia

BERZH raporton rritje më të ulet ekonomike

berzhPas Bankes Boterore edhe BERZH vlereson qe ekonomia jone te jete rritur me pak n ga parashikimet. Sipas Bankës Europiane per Rindertim e Zhvillim Ekonomia, ekonomia shqipare eshte rritur vetem 1.5% gjate vitit te kaluar. Kjo vleresohet ne raportin per perspektiven rajonale ekonomike 2015. Sipas BERSH, ekonomia jone kete vit pritet te rritet 2.5%.Te dy keto shifra jane nen parashimimin e qeverise dhe Fondit Monetar Nderkombetar. Te cilat prisnin qe rritja ekonomike te ishte 2.1% per vitin 2015 dhe 3% gjate ketij viti.

loading...

Artikuj te ngjashem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close