KQZ bën rinumërimin, cfarë u gjet në kutitë e 11 qendrave të votimit në Lezhë

Kliko per me shume info

KQZ ka nisur rinumërimin e votave në bashkinë e Lezhës dhe pas kontrollit ka.konfirmuar se rezultati i shpallur me heret eshte i rregullt. Kanë qebe 11 kuti votimi, fletët e votimit të cilave kaluan edhe njëherë në procesin e numerimit.

Përfaqësuesit e PS në KQZ mbështetën ankesën e Eduard Ndocajt, i cili konkuroi përballë Pjerin Ndreut në Lezhë, pavarësisht se për 3 ditë me radhë rrëzuan ankesat e Bindjes Demokratike për hapje kutish.

Kliko per me shume info

Skënderi: Unë kërkoj mbështetjen e një nga kolegëve që konform këtyre dy neneve të mbështesin kërkesën time që ne të marrim këto prova që gjenden në kutitë e votimit, pra të bëjmë rinumërim.

PS propozoi që nëse manipulimi me votat faktohet, atëherë të ketë ndjekje penale për komisionerët e përfshirë.

Salianji: Përderisa kjo mospërputhje ekziston unë bashkohem me kërkesën e ankuesit dhe i kërkoj KQZ të hapen këto kuti dhe KQZ të verifikojë ka apo jo shkelje, nëse ka të marrë masa të cilat parashikon ligji, nëse nuk ka shkelje pastaj të vendosi njëherë e mirë dhe në mënyrë përfundimtare në lidhje me vullnetin që ka vendosur zgjedhësi.

KQZ certifikoi në mbledhjen e saj edhe mandatin e kryetarit të Tiranës, Erion Veliaj si dhe atë të Shkodrës, Valdrin Pjetri.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here