Shendetesi

Nuk bëni dot as 10 pompa? Ja nga çfarë jeni të rrezikuar

Meshkujt e moshës së mesme të cilët nuk mund t’i bëjnë as 10 pompa janë dukshëm më të rrezikuar nga sulmet e zemrës dhe ato të trurit.

Forca për t’i bërë më shumë se 40 pompa është ndërlidhur me 97% reduktim në rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare përgjatë 10 viteve të ardhshme, transmeton Klan Kosova.

Kush është shkaktari më i madh i vdekjeve në botë?i, pompat janë parashikues edhe më i mirë i shëndetit të ardhshëm të zemrës sesa vrapimi.

Pra, sipas tyre, pompat janë një metodë pa asnjë kosto dhe shumë e lehtë për t’ju ndihmuar ta dini pak a shumë se çfarë shëndeti të zemrës keni.

Studimi është publikuar në revistën prestigjioze ‘JAMA Network Open’.

loading...

Artikuj te ngjashem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close