Teknologji

Operacion në Evropë kundër piraterisë televizive

Një operacion ndërkombëtar, i quajtur “Eklipsi”, më i madhi i kryer ndonjëherë i fokusuar tek televizionet private, ka nisur mëngjesin e të mërkurës.

Objektivi, falë edhe agjencive “Eurojust” dhe “Europol”, është që të goditet fenomeni i IPTV, sistem që duke konvertuar sinjalin analog të pay tv, e transformon në mënyrë të paligjshme në sinjal web-dixhital.

Në operacion është angazhuar policia e Francës, vendeve të ulëta, Gjermanisë, Bullgarisë dhe Greqisë. Bëhet fjalë për një hetim teknik informatik jashtëzakonisht të detajuar të shpërndarjes së sinjaleve në streaming, për përcaktimin e sinjaleve pirate.

Vetëm në Itali, janë rreth 5 milionë përdorues që shfrytëzojnë këto sinjale dhe biznesi vlerësohet të kapë rreth 60 milionë euro çdo vit. Ndërsa dëmi që shkaktohet është rreth 6.5 milionë euro, duke vendosur kështu në rrezik ekzistencën e operatorëve të ligjshëm të televizioneve me pagesë. Në Greqi, është mbyllur platforma e njohur “Xtream Codes”, me mbi 700 mijë përdorues online.

Tetë urdhra evropianë për hetim janë lëshuar nga prokuroria e Napolit dhe janë ekzekutuar njëkohësisht në Holandë, Francë, Greqi, Gjermani dhe Bullgari.

loading...

Artikuj te ngjashem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close