Biden në fjalimin e parë si president i SHBA-ve: Sot festojmë triumfin e demokracisë

Bota
Biden në fjalimin e parë si president i SHBA-ve: Sot festojmë

Joe Biden është duke mbajtur fjalimin e tij të parë si presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Në fjalën e tij, Biden u shpreh se kjo është dita e demokracisë dhe e shpresës.

“Sot festojmë triumfin e kauzës së demokracisë,” tha presidenti Biden.

Biden u shpreh se vullneti i popullit u dëgjua ndërsa shtoi se demokracia është e çmua dhe e brishtë, por kësaj radhe ajo mbizotëroi.

“Tani, në këtë tokë të shenjtë, ku vetëm pak ditë më parë dhuna kërkoi të trondisë vetë themelin e Kapitolit, ne bëhemi së bashku si një komb, nën Zot, i pandashëm, për të kryer transferimin paqësor të pushtetit siç kemi bërë për më shumë se dy shekuj “.

ME TE LEXUARAT