Covid-19 përhapet në 25 qytete kineze, qeveria pezullon qarkullimin brenda vendit

Bota

Covid-19 përhapet në 25 qytete kineze, qeveria pezullon qarkullimin

Një ditë më parë u bë me dije se Covid-19 është rikthyer në Kinë. Wuhan ka regjistruar 7 raste, nga emigrantë, ndërsa mësohet se virusi është përhapur në 25 qytete të tjera, përfshirë edhe Pekinin. Për pasojë, qeveria ka nisur të marrë masa për parandalimin e përhapjes.

Sipas vendimit të fundit, janë anuluar të gjithë fluturimet e brendshme. Pekini ka vendosur që të pezullojë 13 linja hekurudhore dhe ka ndaluar shitjen e biletave në 23 stacione. Ndërsa janë futur në karantinë qytetet ku është prania e Covid-19.

ME TE LEXUARAT