Moti i keq/ Shkolla dhe rrugë të mbyllura nga përmbytjet, Greqia merr masa të jashtëzakonshme

Bota

Moti i keq/ Shkolla dhe rrugë të mbyllura nga përmbytjet, Greqia

Në Greqi janë duke u marrë masa të jashtëzakonshme në zonat që janë prekur ditët e fundit nga moti i keq. Mediat në vend raportojnë se do të ketë ndalim të qarkullimit të rrugën bregdetare Poseidonos dhe Kifissos nga ora 01.00 deri në 08.00 të mëngjesit.

Vendimi u mor në takimin e jashtëzakonshëm në Mbrojtjen Civile, me objekt menaxhimin e situatës.

Në takim morën pjesë Ministri i Mbrojtjes Civile, Takis Theodorikakos, Ministri i Krizave Klimatike dhe Mbrojtjes Civile, Christos Stylianidis, Ministri i Shtetit, George Gerapetritis, Zëvendës Ministri i Brendshëm, Stelios Petsanis, Nënsekretari i Shtetit të Mbrojtjes, Evangelos Tournas e të tjerë.


Pas takimit, ministri i Mbrojtjes Civile njoftoi edhe vendimet e marra që vijojnë si më poshtë:

-Nga 1 deri në 8 të mëngjesit është i ndaluar kalimi me automjete në Kifissos dhe zonën bregdetare. Për kamionët, situata me evoluimin e fenomenit do të vlerësohet. Udhëzimet do të jepen në të gjitha rrugët.
-Shërbimet publike në Atikë do të qëndrojnë të mbyllura, me përjashtim të atyre që janë të nevojshme për t’u përballur me motin e keq Ballos dhe shërbimet e autoriteteve lokale.
-Puna nga shtëpia në Atikë inkurajohet në të gjithë sektorin privat. “Do të kontribuojë shumë në shpërbërjen e rrugëve, kështu që, nëse fenomeni përkeqësohet, ne do të jemi gati për të vepruar,” tha ministri.
-Për shkak të zhvillimit të fenomenit të rrezikshëm, shkollat ​​në Korfuz, Samos dhe Ikaria do të mbesin të mbyllura, paralelisht me të njëjtin vendim në Atikë, Halkidiki dhe Evia.
-Çerdhet, dhe strukturat për personat me aftësi të kufizuara në Korfuz, Samos dhe Ikaria janë të mbyllura, si dhe në Atikë, Halkidiki dhe Evia.
-Të gjitha mjetet e nevojshme do të shfrytëzohen përmes kompanive private, në mënyrë që sektori privat të ndihmojë në përballimin e motit të keq.  

ME TE LEXUARAT