"Edhe gruas më të pastër do vesh ti gjesh një cep pa marrë pluhrat", Dritan Leli thumbon Ramën

Politikë

 

"Edhe gruas më të pastër do vesh ti gjesh një cep pa

Video e kryeministrit Rama pak ditë më parë duke hequr mbeturinat në një fushë sporti në Vlorë bënë xhiron e mediave sociale.

Analistë të shumtë politikë por edhe vetë qytetarët e vlerësuan më shumë një inskenim të Ramës për të demaskuar kryebashkiakun Leli, pasi kryeministri nuk ndante të njëjtin shqetësim për Durrësin që ishte i kolapsuar nga mbeturinat.

Vetë Dritan Leli në një intervistë për Ora Verore në Rtv Ora me gazetarin Ronaldo Sharka thotë se situata e menaxhimit të mbetjeve nuk është më e mira e mundshme por ka progres të vazhdueshëm në këtë drejtim.

Leli mes batutave shprehet se "si në çdo shtëpi të madhe po të shkosh ti kontrollosh dhe gruas më të pastër do vesh ti gjesh një cep që nuk janë pastruar akoma pluhrat".

Leli: Qyteti jeton si një i tërë dhe kontributi duhet të jetë shumplanësh. Bashkia që punon dhe qytetarët që janë të përgjegjshëm për të bërë më të mirën. Nuk është më e njëjta situatë që ishte 6 vite më parë. Ka problematika pa fund, sidomos në ditët e pikut, të shtunave dhe të dielave ndonjëherë bëhet e pamundur të përpunosh të gjithë volumin e mbeturinave që prodhon qyteti.Mbetet gjithmonë shumë për të përmirësuar.

Si në çdo shtëpi të madhe po të shkosh ti kontrollosh dhe gruas më të pastër do vesh ti gjesh një cep që nuk janë pastruar akoma pluhrat. Për fatin e mirë të qytetit dhe për konsolidimin e të ardhmes falë programit të menaxhimit të rregulluar të mbetjeve që e mbështet qeveria gjermane jemi duke punuar dhe jemi në faza të rëndësishme të zhvillimit të projektit të landfillit të Sherishtës, me të cilin do të kemi një largim përfundimtar të plehrave që pas 30 vitesh janë akoma në qendër të qytetit.

Do kemi zëvendësim të gjithë kazanëve të plehrave në qytet, në zonan turistike dhe historike do të përdorim kazanët e nëndheshëm dhe do të kemi një flotë dhe armë të re të përpunimit të mbetjeve.Si kryebashkiak, thirrja ime do të ishte se nëse 200 mijë qytetarë të Vlorës do të ishin përballë 200 punëtorëve të pastrimit të Vlorës luftën do ta fitojnë qytetarët. Duhet të jemi të kujdesshshëm dhe bashkëpunues në hedhjen e plehrave në vendin e caktuar. Gjatë sezonit të verës trefishohet puna.

ME TE LEXUARAT