"Kryeministri po fshihet", ndërpritet seanca në Kuvend, PD kërkon praninë e Ramës

Politikë

"Kryeministri po fshihet", ndërpritet seanca në Kuvend, PD

Kreu i PD-së Lulzim Basha dhe deputetët e tjerë të opozitës nuk kanë pranuar që të flasin nga foltorja e kuvendit duke pretenduar se kryeministri Edi Rama duhet të vijë në sallë.

Në këto kushte nga grupi parlamentar i PD është kërkuar ndërprerja e seancës dhe më pas pushim për të diskutuar vijimin e seancës. Ndërkohë është njoftuar se kryeministri Edi Rama do të jetë prezent rreth orës 17:00.

Pjesë nga debati:

Lindita Nikolla: Nuk pati asnjë pyetje nga ju kështu që të mos përsëritim të njëjtin gjë por të vijojmë procedurën.

Tritan Shehaj: Nuk ndodh në asnjë vend të botës që kryeministri të fshihet. Në këtë moment ju kryetare e parlamentit ndërprisnin seancën dhe lajmëroni km të vijë këtu. Ose e lemë për nesër, kryeministri është i lodhur. Kjo është e vërteta se nuk ka ndryshe vetëm tek Kim young Un”


Rrushaj: Kërkoj pezullimin e kësaj seance dhe mbledhje e konferencës së kryetarëve. Nuk ka seancë të rëndësishme më shumë se kjo e miratimit se çdo bëjë kryeministrit Rama për 4 vitet e ardhshme.

Balla: Unë e kuptojë që opozita dhe Basha do të marri fjalën kur KM është në sallë. Le të vazhdojmë këtë seancë dhe kreu i opozitës të marri fjalën kur të jetë KM këtu.

Rrushaj: U bënë disa herë që kërkojmë gjera të ligjshme dhe na i refuzoni. Cfarë do lloj arsye të ketë pasur KM nuk ka më të rëndësishme se kjo seancë e sotme. Ne jemi të gatshëm të ndërpresim seancën.

Nikolla: Rreth orës 17:00 KM do të jetë këtu.

Rrushaj: Kërkojmë kohë 47 minuta pushim.

Nikolla: Keni 15 minuta pushim. 

ME TE LEXUARAT