Pas përgjigjes së SPAK, Meta dekreton qeverinë "Rama 3"

Politikë

Pas përgjigjes së SPAK, Meta dekreton qeverinë "Rama 3"

Presidenti i Republikës Ilir Meta ka dekretuar qeverinë “Rama 3”.  Vendimi i Presidentit vjen menjëherë pasi SPAK dhe Prokuroria konfirmuan pastërtinë e figurës së ministrave të Ramës duke theksuar  s'e nuk janë nën hetim. 

SPAK i ka kthyer përgjigje presidentit Ilir Meta në lidhje me interesimin e tij për ministrat e qeverisë 'Rama 3', nëse dikush prej tyre është nën hetim.

SPAK thotë se asnjë prej emrave të paraqitura nga presidenti nuk është i regjistruar si person nën hetim në regjistrin e njoftimit të veprave penale të Prokurorisë së Posaçme.

Një ditë më parë, edhe Prokuroria e Përgjithshme i ka dhënë ‘dritën jeshile’ Presidentit Ilir Meta për dekretimin e 16 emrave të propozuar nga kryeministri Edi Rama si anëtarë të kabinetit të Qeverisë. Në përgjigjen e kthyer brenda 24 orëve, pasi Meta kërkoi informacion mbi listën e propozuar, organi i akuzës bën me dije se asnjë nga emrat e qeverisë nuk është proceduar, nuk është nën hetim dhe nuk ka probleme me ligjin.

“Asnjë nga emrat e qeverisë nuk është proceduar. Asnjë nga emrat e emëruar s’ka probleme”, thuhet në përgjigjen e Prokurorisë ndaj Kreut të Shtetit.

REPUBLIKA E SHQIPËRISË PRESIDENTI D E K R E T PËR EMËRIMIN E KËSHILLIT TË MINISTRAVE

Në mbështetje të neneve 93, 95 pika 1, 96, 97, 98, dhe 99 të Kushtetutës, pas zhvillimit të zgjedhjeve të përgjithshme për Kuvendin e Republikës së Shqipërisë të datës 25.04.2021, rezultati përfundimtar i të cilave është shpallur nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve përmes Vendimit nr. 21, datë 13.07.2021, të Komisionit Rregullator, me propozim të Kryeministrit nr. 4281 prot., datë 11.09.2021, si dhe pas administrimit të informacionit prej organeve ligjzbatuese për verifikimin e kandidatëve të propozuar si anëtarë të Këshillit të Ministrave,

D e k r e t o j:

Neni 1 Emërimin e Këshillit të Ministrave me këtë përbërje: 1) Zoti Edi Rama- Kryeministër;

2) Zoti Arben Ahmetaj - Zëvendëskryeministër dhe ministër i Shtetit për Rindërtimin dhe Programin e Reformave;

3) Zonja Olta Xhaçka - Ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme;

4) Zoti Niko Peleshi - Ministër i Mbrojtjes;

5) Zoti Bledar Çuçi - Ministër i Brendshëm;

6) Zonja Delina Ibrahimaj- Ministër i Financave dhe Ekonomisë;

7) Zonja Belinda Balluku - Ministër i Infrastrukturës dhe Energjisë;

Zonja Evis Kushi - Ministër i Arsimit dhe Sportit;

9) Zoti Ulsi Manja - Ministër i Drejtësisë;

10) Zonja Elva Margariti - Ministër i Kulturës;

11) Zonja Frida Krifca - Ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural;

12) Zonja Ogerta Manastirliu - Ministër i Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale;

13) Zonja Mirela Kumbaro Furxhi - Ministër i Turizmit dhe Mjedisit;

14) Zonja Elisa Spiropali - Ministër i Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentin;

15) Zonja Edona Bilali - Ministër i Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes;

16) Zonja Bora Muzhaqi - Ministër i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët;

17) Zonja Milva Ekonomi - Ministër i Shtetit për Standardet e Shërbimeve.

Neni 2

Ky dekret hyn në fuqi menjëherë. Nr. Dekretit 13213 Tiranë, më 14.09.2021 PRESIDENTI I REPUBLIKËS ILIR META

ME TE LEXUARAT