Keni marrë më shumë paracetamol se ç’duhet në ditë, ja pasojat

Soft

Keni marrë më shumë paracetamol se ç’duhet në

Të gjithë shkojmë drejt paracetamolit për çdo dhimbje të mundshme që ndjejmë, nga koka, dhëmballa e deri tek dhimbjet e kyçeve. Mjekët gjithmonë kanë sugjeruar të merret një kokërr ose dy korra 500mg, por nëse e teproni, pasojat nuk janë të këndshme.

 

Një studim tregon se nëse trupi juaj ka mbidozë ilaçesh, në “dritë” do dalë hepatotoksiciteti, dëmtimi i mëlçisë, që shkaktohet nga ekspozimi ndaj ilaçeve. Studimi thekson se nëse keni përgjumje në dy ditët pasuese, shkaku nuk do jetë dëmtimi i mëlçisë.

Keni marrë më shumë paracetamol se ç’duhet në

Pasoja të tjera janë dhimbje barku në kuadrantin e sipërm të djathtë dhe verdhëz.

ME TE LEXUARAT