Nuk po e përballoni dot të nxehtin këto ditë? Disa këshilla që do t'ju hyjnë në punë

Soft

Nuk po e përballoni dot të nxehtin këto ditë? Disa

Ditët e nxehta të verës po na torturojnë këto ditë. Ndërkohë atmosfera në qytet është shumë mbytëse dhe nervat janë të shumta sepse duhet të punojmë dhe për kaq shumë arsye të tjera, është mirë të ndërmarrim veprime, që nxehtësia të largohet. Zgjidhja është në ajrin e kondicionuar dhe ventilatorin.

Sigurisht, përveç që të keni të fundit në modalitetin 24/7 dhe ventilatorin me shpejtësinë më të madhe, të mbërthyer pranë fytyrës tuaj, ka mënyra të tjera për të përballuar nxehtësinë sa më pa dhimbje të jetë e mundur. Edhe sigurisht, më miqësore me mjedisin që duhet të kemi parasysh. Kërkesa për energji elektrike tashmë ka thyer çdo rekord, ndërsa mundësia e ndërprerjes nuk është aspak e pamundur.

Pra, ndiqni këshillat e mëposhtme dhe frenoni nxehtësinë:

Mbyllni grilat dhe perdet

Cila është lëvizja e parë mat që bëjmë kur është shumë nxehtë? Ekspertët sugjerojnë mbajtjen e grilave dhe perdeve të mbyllura gjatë gjithë ditës dhe ato padyshim që kanë të drejtë. Kur mbyllni grilat dhe perdet, zvogëloni ekspozimin e shtëpisë në diell. Kështu, nuk thith të njëjtën nxehtësi që do të thithte me dritare të hapura dhe për këtë arsye është më e ftohtë.

Hapni dritaret vetëm në mbrëmje

Nëse përdorni ajër të kondicionuar, ka kuptim të mbyllni dritaret e ardhshme. Pse tjetër do të krijonit avullin e dëshiruar mesdhetar nëse e lini ajrin e ftohtë të dalë përmes dritareve dhe dyerve të ballkonit? Sidoqoftë, gjatë natës ju mund t’i jepni një frymë jetës mjedisit, shtypni butonin e fikjes nga telekomanda e ajrit të kondicionuar dhe në fund hapni dritaret. Natën temperatura bie disa gradë, kështu që lejon qarkullimin e ajrit të ftohtë në hapësirën tuaj, përmes dritareve të hapura. Hapeni sa më shumë që të jetë e mundur për të gjeneruar energji elektrike.

Ule tendën

Një lëvizje tjetër shpëtimi gjatë ditëve të vështira të nxehtësisë, është ulja e tendave në mëngjes dhe në mesditë. Kjo lëvizje, në kombinim me grilat e mbyllura do të ndihmojë që shtëpia juaj të bëhet pak më e freskët. Pasdite dhe mbrëmje, ngrini përsëri tendën për të ndihmuar flladin të hyjë në shtëpinë tuaj.

Fikni pajisjet që nuk përdorni

A e dini se pajisjet elektrike dhe elektronike lëshojnë një sasi të konsiderueshme nxehtësie? Për këtë arsye, ekspertët rekomandojnë fikjen e të gjitha pajisjeve elektrike rreth jush gjatë gjumit. Ju automatikisht do të flini më këndshëm dhe patjetër me një ndjenjë më të freskët.

Bimët e brendshme do t’ju freskojnë

Dashuria ime për bimët e brendshme dihet tashmë dhe ata edhe një herë bëjnë mrekullinë e tyre. Përveç vlerës së tyre dekorative, vetive të tyre pastruese pasi funksionojnë si një litër natyror ajri, bimët e brendshme kanë tendencë të rrisin freskinë e një hapësire të mbyllur, falë lagështirës së gjetheve të tyre. Ju arrini të fluturoni në dyqanin ose çerdhen më të afërt të luleve.

 

ME TE LEXUARAT