Bermuda bëhet shteti më i vogël në botë që fiton një medalje të artë në Lojërat Olimpike

Sport

Bermuda bëhet shteti më i vogël në botë që fiton

Bermuda, një vend me 64 mijë banorë, bëhet shteti më i vogël në botë që fiton një medalje të artë në historinë e Lojërave Olimpike.

Ajo që arriti të shkruajë historinë është 34-vjeçarja britanike Flora Duffy, por që garon Bermuda, vendin mes Amerikës dhe Amerikës së Jugut. Ajo mori medaljen e artë në garën e triathlon (not, vrap, çiklizëm).

Në vitin 1976, në Olimpiadën e Montreal, ky shtet pat fituar një medalje të bronztë në boks me Clarence Hill, por kurrë një medalje të artë. Këtë herë është Duffy ajo që çon Bermudën në majën e podiumit.

 

 

ME TE LEXUARAT