Gjatë bllokimit Facebook doli në shitje gabimisht

Teknologji

Gjatë bllokimit Facebook doli në shitje gabimisht

Gjatë bllokimit disa orësh të mediave sociale më të populluara në botë, kompanitë që merren me domain-et e listuan Facebook.com si të ishte në shitje.

Kjo ndodh sepse sistemet e automatizuara, të tilla si ato të përdorura nga kompanitë që tregtojnë domain-e, kërkojnë domeine të regjistruara që kanë skaduar, kohët e fundit janë bosh ose të braktisura.

Një listë e tillë është bërë gabimisht në regjistrin e domein-eve të Tregut Uniregistry, në pronësi të GoDaddy.

“Një palë që nuk zotëron domenin Facebook.com u përpoq ta rendiste atë për shitje në Uregistry.com, kështu që ne e përfshimë atë pa dashje në rezultatet e kërkimit. Meqenëse kompania nuk zotëron ose kontrollon domenin, ajo kurrë nuk ishte në rrezik të shitet dhe mbetet në pronësi të pronarit aktual, “tha GoDaddy për” Soft Observer “. g.v/abcnews

ME TE LEXUARAT